Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Erdek'te ekipman desteklerine ilgi az

Erdek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında devam eden makine ekipman alımı başvurularına ilçemiz çiftçileri yeterli ilgiyi göstermiyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca uygulanmakta olan  "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında devam eden makine ekipman alımı başvurularına ilçemiz çiftçileri yeterli ilgiyi göstermiyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü M. Murat Yazar, Erdek'teki çiftçilerin Kırsal Kalkınma Yatırımlarından istifade etmek üzere geçen yıl yapılan başvuru sayısını 12 olarak açıkladı.
Konuyla ilgili bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü M. Murat Yazar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca uygulanmakta olan  "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında makine ekipman alımlarının desteklenmesi hakkında tebliğin (2014/10 nolu tebliğ)" 10.05.2014 tarih ve 28996 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini, çiftçiler için hibe üst limitinin 25 bin TL, tüzel kişiler için ise 50 bin TL olarak belirlendiğini hatırlattı.
Makine ekipman müracaatlarının tebliğin yayım tarihi itibarı ile başladığını kaydeden Yazar, Müracaat süresi 30 gün olup bu süre 9 Haziran 2014 tarihinde sona erecektir” diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false